(za obstoječe uporabnike)
Prijava

Politika varstva osebnih podatkov pri Orange d.o.o storitvah.

Zasebnost in piškotki

Vaša zasebnost je za nas pomembna. Cenimo vaše zaupanje ter se zavezujemo k varovanju in ohranjanju osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali. Ta dokument je sestavni del Splošnih pogojev Orange d.o.o. Dokument je lahko občasno posodobljen in opisuje, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke in kako uporabljamo piškotke, vi pa se s sprejemom teh Pravil zasebnosti s tem strinjate.

Prav tako vam dokument pove, kako nas lahko kontaktirate, če imate vprašanja o svojih osebnih podatkih.

Orange d.o.o ponuja casting storitve prek svojih spletnih strani in web/mobile aplikacije ter prek drugih spletnih platform, kot so povpraševanja in sodeleovanja s strani partnerjev Orange d.o.o in družbenih medijev

Izjava o zasebnosti

Kakšne vrste osebnih podatkov uporablja Orange d.o.o?

Ko se vpisujete v bazo, boste morali vnesti: svoje ime, priimek, naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov, svojo fotografijo, datum rojstva, bravo las, bravo oči, konfekcijsko številko, številko noge, višino, hobije, izkušnje in podrobnosti o želenem udejstvovanju na področju snemanja, nastopanja pred kamero in fotoaparatom, nastopanjana odru. V primeru, da prijavljate osebo mlajšo od 16 let, mora to opraviti stars ali skrbnik in navesti svoje kontaktne podatke in podatke o otrocih.

Za lažje upravljanje s svojimi snemanji, avdicijami odprete svoj uporabniški profil. To vam omogoča, da shranite svoje osebne nastavitve in pregled že opravljenih aktivnosti. Uporabniški profil z vsemi možnostmi uporabe aplikacije je plačljiv. Osnovni vpis je brezplačen.

Zakaj Orange d.o.o. zbira, uporablja in obravnava vaše osebne podatke?

1. Zato da vam lahko omogoči snemanje, nastop pred kamero ali fotoaparatom, ali na odru. Primarno bodo vaši osebni podatki uporabljeni za upravljanje z vašim spletnim profilom in prijavami na snemanje.

 

2. Servis: Nudimo mednarodne storitve za stranke 24/7. Izmenjava vaših podatkov znotraj Orange d.o.o. in poslovnimi partnerji nam omogoča hiter odziv, ko nas potrebujete, ko vas potrdimo za snemanje – vključno s pomočjo pri vprašanjih in iskanju možnosti snemanj.

 

3. Upravljanje uporabniškega profil: Ponujamo vam Uporabniški profil – na naši spletni strani. Priskrbljene informacije uporabljamo v skladu z namenom, zaradi katerega ste nam jih dali v upravljanje, kar vam omogoča, da upravljamo oz. vam pomagamo do uresničitve vaših želja na tem pordročju, da vas obvestimo o posebnih snemanjih, izobraževanjih, avdicijah, novostih, da vam poenostavimo upravljanje nadaljnjih prijav na snemanja, vaših osebnih nastavitev in pregled preteklih snemanj.

 

4. Komentarji strank: Orange d.o.o lahko uporabi vaše osnovne kontaktne podatke, da vas zaprosi, da napišete oceno svoje izkušnje s ciljem izboljšave storitve Orange d.o.o.

 

5. Marketing: Prav tako Orange d.o.o uporabi vaše podatke za marketinške aktivnosti, kot je dovoljeno v skladu z zakonom. Na primer:

Ko opravite vpis pri Orange d.o.o ali ustvarite Uporabniški profil, lahko posredovane informacije Orange d.o.o uporabi, da vam pošilja novice o podobnih ponudbah, izdelkih in storitvah.

Prav tako lahko Orange d.o.o strankam pošilja redna glasila po e-pošti in sms-ju.

V vsakem trenutku se lahko odločite, da se odjavite iz tržnega komuniciranja.

Glede na informacije, ki jih delite z Orange d.o.o, lahko Orange d.o.o individualizira ponudbe, ki bodo prikazane na naši spletni strani ali na spletnih straneh tretjih oseb, vključno z družbenimi omrežji.

 

Včasih Orange d.o.o. ponudi strankam, da sodelujejo v raziskavah. Morebitne dodatne osebne podatke, ki jih posredujete Orange d.o.o kot del raziskave, bo Orange d.o.o. uporabljal samo z vašim posebnim soglasjem.

6. Ostala komunikacija: Obstajajo lahko drugi primeri, ko Orange d.o.o stopi v stik z vami po e-pošti, po pošti, po telefonu ali vam pošlje sporočila, odvisno od tega, katere kontaktne podatke ste delili z nami, kot na primer:

 

Če še niste zaključili profila na spletu, vam lahko po e-pošti pošljemo opomnik, da dokončate svoj profil. Menimo, da so za vas te dodatne usluge koristne in da vam ta dodatna storitev omogoča, da nadaljujete z vpisom ali prijavo, ne da bi morali znova vnesti ali izpolniti vse podrobnosti.

 

Ko uporabite naše storitve, vam lahko pošljemo vprašalnik ali vas povabimo, da opišete svoje izkušnje z Orange d.o.o.

 

Pošljemo vam lahko tudi drugo gradivo, povezano z vašim profilom ali vpisom, na primer, kako stopiti v stik z Orange d.o.o, če boste potrebovali pomoč, ali povzetek predhodnih snemanj ki ste jih naredili prek Orange d.o.o.

 

7. Odkrivanje in preprečevanje goljufij: Vaše osebne podatke lahko Orange d.o.o uporablja za odkrivanje in preprečevanje goljufij in drugih nezakonitih ali nezaželenih aktivnosti.

 

8. Izboljšave naših storitev:

Vaše osebne podatke Orange d.o.o. uporablja za analitične namene, za izboljšanje funkcionalnosti in kakovosti svojih storitev, za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in za izboljšanje možnosti za vasa snemanja.

Kako Orange d.o.o. uporablja družbena omrežja?

Orange d.o.o. uporablja družbena omrežja za promocijo ponudbe/ povpraševanj svojih partnerjev/projektov in promocijo ter izboljšanje lastnih storitev.

Poleg izvajanja teh funkcij, Orange d.o.o. uporablja družbena omrežja z vzdrževanjem uporabniških računov na več družbenih omrežjih in zagotavlja aplikacije. Te storitve vam omogočajo, da si izmenjujete informacije z Orange d.o.o.

 

Kako Orange d.o.o. deli vaše podatke s tretjimi osebami?

V določenih okoliščinah lahko delimo vaše osebne podatke s tretjimi osebami.

1. Pri obisku pri nas ali uradnem zastopniku, ko se fotografirate, snemate posredujemo vaše kontakte v obravanavo sodelujočim partnerju/partnerjem pri procesu za omogočanje čimboljše vaše vizualne in pisne predstavitve. V obravnavo za izboljšanje profila in povečanje možnosti. Podatke z vašim privoljenjem posredujemo tudi svetovalcem za vašo nadaljno kariero.

 

2. Pred in po snemanju, vaše kontakte posredujemo našim poslovnim partnerjem za uskalditev kostumskih prob, snemanja, preverjanja ustreznosti, časovne razpoložljivosti.

Vaše podatke posredujemo pogodbenim sodelavcem za izdelavo pogodb- vsakič znova za vsak potrjeni projekt. Za vsak projekt posebej posredujete način – kako želite izplačilo in vse podatke, ki so potrebni za to izplačilo. V pogodbi se določa namen in upraba vaše podobe.

 

3. Ponudniki storitev – tretje osebe: Orange d.o.o. lahko koristi storitve tretjih oseb za obdelavo vaših osebnih podatkov za zgoraj navedene namene in za novosti, ki vam bodo izboljšale možnosti pri vašem udejstvovanju. Na primer, lahko uporabimo ponudnike storitev za pošiljanje informacij glede snemanj, režiserjev, vaših ocen, vaše zgodovine prijav, psredvanih podatkov s strani vas in naših partnerjev. V kolikor situacija zahteva, lahko delamo tudi s ponudniki plačilnih storitev tretjih oseb, kar olajša delovanje. Sodelujemo tudi s ponudniki oglaševalskih storitev za namene trženja svojih storitev na drugih platformah ali z drugimi ponudniki za analitične namene in namene razvoja specializirane programske opreme. Te tretje osebe (t. i. pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov) bodo s sporazumi o zaupnosti in pogodbo o pogodbeni obdelavi osebnih podatkov zavezane k varovanju vaših osebnih podatkov po enakih standardih, kot jih zagotavlja Orange d.o.o., osebne podatke pa bodo lahko uporabljale le za namene, ki jih opredeljujejo ta Pravila zasebnosti.

Naši poslovni partnerji: Sodelujemo tudi s partnerskimi spletnimi stranmi/ režiserji /produkcijami/filmskimi institucijami/televizijami po vsem svetu za večje možnosti vašega in našega udejstvovanja na tem področju.

Pristojni organi: Orange d.o.o. lahko posreduje vaše osebne podatke državnim organom, če tako od nas zahteva zakon ali podzakonski predpis. Te zahteve vključujejo izvrševanje pravnomočnih sodnih odločb, ki izhajajo iz pravnih in kazenskih postopkov. Orange d.o.o. lahko tudi razkrije vaše osebne podatke, če je to v skladu z zakonom nujno potrebno za namene preprečevanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj.

Kako Orange d.o.o. uporablja Komentarje strank?

Po vašem potovanju vas lahko Orange d.o.o. pozove, da napišete komentar. Z izpolnitvijo komentarja se strinjate, da je komentar skupaj z vašim imenom dovoljeno prikazati na naših spletnih straneh, v družbenih omrežjih, na drugih spletnih straneh ali na spletni strani našega poslovnega partnerja.

 

Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna količina podatkov, ki jo spletna stran namesti na vašem računalniku in ponovno prejme, vsakokrat ko dostopate do drugega dokumenta na isti spletni strani. Piškotki se uporabljajo predvsem zato, da je mogoče identificirati vsakega uporabnika oziroma ga ločiti od množice drugih uporabniko, ki sočasno uporabljajo isto spletno stran. Gre torej za računalniški način prepoznavanja identitete.

Nekateri piškotki se izbrišejo, takoj ko zaprete brskalnik. Ti piškotki se imenujejo sejni ali začasni piškotki, saj trajajo le toliko časa, kolikor dolgo traja posamezna seja, in se po koncu seje ne hranijo več. Tovrstni piškotni navadno vsebujejo le identifikacijsko kodo, ki jo lahko prepozna le tista spletna stran, ki je piškotke namestila. Uporabljajo se na primer zato, da je možno ugotoviti, kje ste se ustavili pri izpolnjevanju profila.

Vsaka spletna stran lahko dostopa le do piškotkov, ki jih je ta spletna stran shranila, ne more pa dostopati do podatkov drugih spletnih strani.

Orange d.o.o. piškotki:

Več o piškotkih Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Googlov pravilnik o zasebnosti: https://www.google.com/policies/privacy/

Facebook

Facebookov spletni svetilnik (web beacon) koristimo za potrebe oglaševanja. Ta spletni svetilnik uporablja piškotek "fr", da identificira uporabnika in brskalnik. Hrani se 90 dni. Uporabljamo tudi Facebook Login (možnost prijave v spletno stran s pomočjo Facebook računa) za hitrejši in lažji nakup.

Več o Facebookovih piškotkih: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Facebookova pravila zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy

VARNOST

Kakšne varnostne postopke uporablja Orange d.o.o. za zaščito vaših osebnih podatkov?

V skladu s slovenskimi in z evropskimi predpisi o varstvu podatkov Orange d.o.o uporablja primerne postopke za preprečitev nepooblaščenega dostopa in zlorabe osebnih podatkov.

Orange d.o.o uporablja ustrezne sisteme in postopke za varovanje in zaščito osebnih podatkov, ki jih posredujete. Orange d.o.o uporablja tudi varnostne postopke in tehnične in fizične omejitve za omejevanje dostopa do in uporabe osebnih podatkov na strežnikih Orange d.o.o. Samo pooblaščeno osebje ima dovoljenje za dostop do osebnih podatkov pri opravljanju svojega dela.

Otroci

Storitve, ki jih ponuja Orange d.o.o, so namenjene tudi staršem otrok do 16 let, zato je tudi prjava v sistem temu primerna. Uporaba katere koli od naših storitev je dovoljena le z veljavnim soglasjem staršev ali skrbnika.

Ali lahko Orange d.o.o. ukine moj profil?

1. Vaš profil lahko izbiršemo na vašo željo

V primeru, da ne želite biti več v bazi, pošljitemail na info@avdicija.com, navedite v subject ukinitev profila. V mailu navedite tudi vaše ime in priimek. Mail morabiti poslan iz mail, ki ste ga uporabili za registracijo.

2. Vaš profil lahko ukine tudi Orange d.o.o.

Vaš profil lahko ukinemo:

- v primeru, da fotografije in videoposnetke posnete pri nas v studiju - brez  odobritve Orange d.o.o. ali odkupa le teh, uporabljate za vaše osebne namene. 

- ne spoštujete pravil na snemanjih 

- žalite ali poškodujete druge osebe na snemanjih 

- ste žaljivi ali nepospoštljivi do ekipe ali sodelujočih po snemanju

Splošno

Dne 25.05.2018 je začela veljati Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov; v nadaljevanju: GDPR), ki prinaša nova pravila. Ker nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) še ni sprejet, veljajo strožja pravila GDPR, ki med drugim zahteva vašo izrecno, nedvoumno in konkretno privolitev za pošiljanje vabil in ostalo obveščanje.

  1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno z veljavno zakonodajo in GDPR, je Orange d.o.o., Ulica Hermana Potočnika 6, Srednje Jarše, 1230 Domžale.

  1. Varovanje osebnih podatkov in hramba

Orange d.o.o. (v nadaljevanju: podjetje) v skladu z GDPR in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zagotavlja ustrezno varovanje in zavarovanje osebnih podatkov občanov.

Vaše osebne podatke varno shranjujemo in smo v ta namen sprejeli vse varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo in nedovoljenim spreminjanjem. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam v obsegu, ki presega zakonsko dovoljene okvire ali vaše soglasje oz. privolitev. Vaši osebni podatki se bodo hranili do vašega preklica oz. le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, za katerega so se zbirali. Če ni določen rok hrambe ali če poteče rok hrambe, ki je določen za hrambo osebnih podatkov, se osebni podatki blokirajo ali izbrišejo v skladu z zahtevami GDPR.

Svojo privolitev, ki ste jo podali v zvezi z uporabo ali obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko kadarkoli prekličete. V ta namen nam lahko vaš zahtevek kadarkoli pošljete na e-mail:, matjaz@avdicija.com ali z navadno pošto na naslov Orange d.o.o., Ulica Hermana Potočnika 6, Srednje Jarše, 1230 Domžale.

  1. Pravice posameznika

Vsak posameznik ima pravico do preklica privolitve, pravico do vpogleda in informiranosti glede lastnih osebnih podatkov, popravka in dopolnitve, omejitve obdelave ali izbrisa osebnih podatkov, pravico do prenosljivosti, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Orange d.o.o., Ulica Hermana Potočnika 6, Srednje Jarše, 1230 Domžale ali preko elektronske pošte  matjaz@avdicija.com. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi ugovor v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov. Posameznik pa lahko ugovor zoper obdelavo njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

  1. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo podjetje nemudoma izvedlo vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih pa bo o tem obvestila ter o tem seznanila pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji tj. Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije.

 

Orange d.o.o., dne 25.5.2018